Cum a inceput?

Compania Hewlett-Packard (NYSE), cunoscută și sub numele de HP, este o companie de IT cu sediul în Palo Alto, California, SUA. Compania este specializată în producerea calculatoarelor personale, laptopuri, servere, imprimante, produse soft etc.

William (Bill) Hewlett şi David (Dave) Packard ambii au absolvit în domeniul inginerii electrice la Universitatea Stanford în 1934. Compania a început într-un garaj, în apropiere de regiunea Palo Alto, in timpul unei prietenii pe care au avut-o cu fostul lor profesor Frederick Terman. Terman a fost considerat ca un mentor pentru cei doi studenţi care le-a ajutat să creeze compania Hewlett-Packard.

Parteneriatul a fost oficiat pe 1 ianuarie 1939, cu o investiţie de 538 USD. Hewlett şi Packard au aruncat o monedă petru a decide cum va fi numită compania Hewlett-Packard sau Packard-Hewlett. Packard a câştigat la aruncarea monedei, dar a numit întreprinderea lor de fabricaţie electronică “Hewlett-Packard Company”.

HP a devenit corporaţie la data de 8 august 1947, şi companie publică pe data de 6 noiembrie 1957.

Dintre numeroasele proiecte la care ei au lucrat, primul lor succes financiar a fost un oscilator de precizie, modelul HP200A. Inovaţia lor a fost de a folosi un bec cu incandescenţă ca un rezistor dependent de temperatură într-o porţiune critică a circuitului. Acest lucru le-a permis să vândă modelul HP200a la preţul de 54,40$ SUA, pe când concurenţii lor vindeau oscilatoare mai puţin stabile cu 200$. Modelul 200 a fost produs cel puţin până în 1972 ca modelul 200AB, încă pe bază de tub dar a fost îmbunătăţit semnificativ pe parcursul anilor. La 33 de ani de la fondare acesta a fost probabil cel mai mare interval de vânzare a unui dispozitiv electronic.

Unul dintre primii clienţi a companiei a fost Walt Disney, care a procurat opt oscilatoare de modelul 200B la preţul de 71,50 USD fiecare, pentru a le utiliza la certificarea sistemului surround “Fantasound” instalate în teatre pentru filmul Fantasia.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s